od poltora roku ujezdzam Fabke II 1.4 TDI w wer. classic z kilkoma dodatkami.
akurat mam mozliwosc sprzedania auta za dobra cene - obawiam sie ze taka mozliwosc sie juz moze nie powtorzyc, bo za pol roku mi sie konczy gwarancja.
auto ma przebieg znikomy - niecale 29.000 km
i teraz zastanawiam sie, bo:
1. moge sprzedac Fabie i kupic w tej cenie (+ewentualnie kilka tysiecy zlotowek) UZYWANE:
O2
Superb I
VW Touran
Vectra kombi
Volvo V40
VW Passat
z wyzej wymienionych wlasciwie pod uwage biore glownie O2 i Superba, bo po prostu lubie Skody i od biedy Tourana. Passata z uwagi na liczne usterki bym sie chyba bal.
Wczoraj odbylem jazde probna Superbem I - i szczerze mowiac jakichs megarewelacji w porownaniu z Fabia nie zauwazylem. Wrecz niektore rzeczy ma gorsze (dla mnie), jak polleząca pozycja za kierownice w porownaniu z krzeselkowa w Fabii.
Ogloszen jest kilka tysiecy - wiekszosc po dziewicy rocznik 23 z niemiec z dwojka dzieci, ktora jezdzila 2 kilometry do sklepu po mleko dla prosiaka i oczywiscie nie palila a przeglady robila zawsze na czas wymieniajac przed sprzedaza rozrzad, oleje, filtry itd. bo widac lubi dokladac do interesu....
i teraz nie wiem czy warto sprzedac praktycznie bezawaryjne auto jakim jest Fabia i sie ladowac w cos uzywanego.... moze ktos z Was wlasnie sie zastanawia nad sprzedaza O2 to moze wlasnie ma okazje na dobrego kupca ;-) - kolege z forum hehe
po drugie nie wiem co ewentualnie wziac O2 czy Superba I....
Vše ze světa aut a motorek. Recenze, hodnocení, srovnávací testy i crash testy. Novinky, bazar, servis, česká auta. Vlastní videa a profesionální video recenze.
2. Gdyby to byl okres sprzed kilku miesiecy, np. grudzien lub styczen to po sprzedazy Fabii moglbym troche dolozyc i kupic nowe O2 lub Yeti. ale nie ma juz tych modeli chyba z wyprzedazy (pytalem Daniela). Wiec co - sprzedam teraz i co mam do grudnia robic? Osiolka kupic?
3. nie sprzedawac Fabii i jezdzic dalej a jakby sie nagle wzbogacic to wtedy zmienic. Mam w planach otworzyc w tym roku firme, moze jakbym zarobil co nieco, to pod koniec 2011 r. (czyli za poltora roku) kupil na firme nowego Superba II w ktorym sie po targach w Poznaniu zakochalem ;-) - wziac go np. w leasing i sobie calego odliczac...
Do czwartku musze sie zdecydowac, bo juz mi jeden kupiec uciekl, a ten ma wlasnie czekac do czwartku. Zal mi nieco Fabii bo jest w bardzo dobrym stanie. Dbalem jak o czlonka rodziny....
W Tourana to bym się raczej nie pchał, ponoć strasznie awaryjny(z tego co pamiętam w jakimś teście z silnikiem diesla dostał 1+ na 6)
Ja bym postawił na OII tdi
marlej108, moim zdaniem jeśli masz dobrego kupca i masz czymś jeździć do czasu zakupu O2 to sprzedaj. bo szczerze mówiąc kupić coś dobrego ciężko jest.
1. moge sprzedac Fabie i kupic w tej cenie (+ewentualnie kilka tysiecy zlotowek) UZYWANE:
O2
Superb I
VW Touran
Vectra kombi
Volvo V40
VW Passat
O Oplu zapomnij. Skoro chcesz Skodę, to ... kup O2. Będzie nowsza od Superba I, tańsza w eksploatacji, mniejsza (co kto lubi, w mieście to może być atut) a jednoczęsnie pojemniejsza od Fabii, oraz więcej tego jeździ (czyli łatwiej o kupno i ewentualne porady).
Zamieszczone przez Psycho Dad
kupno nowego to zawsze ryzyko
Jakie? :lol:
Morgoth
Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
G.B.Show
Komentarz